openMagazin 02/2011

Velmi krátce po předešlém vydání openMagazinu pro vás máme další zajímavé číslo. Nudit se nebudete. Redakce, které do magazínu přispívají, vybraly ty nejlepší články o svobodném softwaru a atraktivním hardwaru ze svých portálů.

Amazon Kindle je skloňován ve všech pádech a existuje pro něj nejen oficiální firmware, ale také alternativa – Duokan. Proč některé školy používají open source a Linux? Jejich důvody vás přimějí k zamyšlení, zda stojí za to je následovat. Ze světa Linuxu jsou velmi atraktivní dva články: První z nich vás naláká na recenzi o tváři GNOME Shellu a druhý na recenzi nové distribuce Mageia, která vychází z Mandriva Linuxu.

Přinášíme vám také několik důležitých postřehů ze světa internetových prohlížečů. Najdete mezi nimi také tipy a triky pro Firefox 4, jemuž se změnil vzhled a některým uživatelům dělá problémy jeho nabídka. Zajímá vás, jaký význam mají závorky v modulu Math z OpenOffice.org? Máme o nich pro vás článek. Fascinuje vás vesmír? Pak čtěte článek o programu Sellarium. Komu se do vesmíru nechce, může zůstat na zemi s programem pro výuku zeměpisu – Marble Globe: Lepší než školní atlas.

AbcLinuxu.cz

Browsery.cz

CsTug

LinuxEXPRES.cz

MandrivaLinux.cz

Mozilla.cz

OpenOffice.cz

OpenMobility.cz

Posterus.sk

Root.cz

Scribus.cz

Stáhnout ve formátu PDF

02-2011

Stáhnout ve formátu ePUB

Vážení čtenáři,

od lednového čísla jsme si pro vás připravili ePUB verzi openMagazinu. V současné době se jedná o beta verzi. Chyby a nápady na vylepšení pište prosím do komentářů pod  článek a nebo na adresu redakce@openmagazin.cz.

Redakce openMagazinu

Kliknutím na obrázek si stáhnete openMagazin ve formátu ePUB. Pokud vám to nebude z různých důvodů fungovat, můžete kliknout pravým tlačítkem myši a z místní nabídky si vyberete Uložit odkaz jako…