openMagazin 04/2010

Jarní číslo openMagazinu je plné kvalitního čtení na více než 80 stranách. Přečtěte si, co vás čeká v nových verzích webových prohlížečů, také o specifických požadavcích škol na software a o nově vydaném Ubuntu. Rozhovor s koordinátorem českého překladatelského týmu OpenOffice.org je plný podrobností o jeho práci a potřebě dalších překladatelů.

Dozvíte se, kam směřuje vývoj webových prohlížečů, jako je například Google Chrome a Mozilla Firefox, a na jaké nové vlastnosti se mohou uživatelé těšit. Nevyhovuje-li vám Amarok v kabátě KDE4, sáhněte po jeho klonu – Clementine a přečtěte si, co vám může nabídnout. Každá škola je specifická svými požadavky na software a jeho licence. Dovíte se, které jsou pro použití v tomto prostředí vhodné.

Nesmíme opomenout ani známou distribuci Ubuntu, která má tentokráte dlouhou podporu. Proto si na ni tvůrci dali obzvláště záležet a má mnoho nových vlastností. Překladatelský tým OpenOffice.org nutně potřebuje překladatele a vy si můžete přečíst rozhovor s koordinátorem českého překladatelského týmu. Dozvíte se také, na jakém hardwaru běží Linux a s jakými úspěchy Věříme, že se se zaujetím začtete a budete openMagazin doporučovat svým přátelům a známým. Vždyť je zdarma.

AbcLinuxu.cz

Browsery.cz

Bulletin CSTUG

LinuxEXPRES.cz

MandrivaLinux.cz

Mozilla.cz

OpenOffice.cz

Penguin.cz

Posterus.sk

Root.cz

Stáhnout ve vyšší technické kvalitě

04-2010

Stáhnout v nižší technické kvalitě

04-2010

openmag_banner_2010_04_full

openmag_banner_2010_04_half