openMagazin 07-08/2012

Na kterých zařízeních se můžete potkat s Linuxem? A je vám tato informace k něčemu užitečná? Linux kraluje na největších a nejzatíženějších burzovních serverech světa. Zdomácněl ale i na vašich telefonech, tabletech, čtečkách e-knih atd.

Prázdninové dvojčíslo openMagazinu je věnováno mobilnímu Linuxu. Potkat ho můžete v chytrých telefonech, tabletech, čtečkách e-knih, navigačních systémech apod. Výrobci ho upřednostňují hlavně kvůli možnosti jeho vysokého zabezpečení a otevřenému kódu, který si každý může přizpůsobit podle svých potřeb. Můžete si tak být jistí, že vám např. tablet nebo mobil s jakýmkoli klonem Linuxu (nebo Unixu) neohrozí skoro žádný virus. Hackeři si na Linux troufnou málokdy, protože má možnost vysoké míry zabezpečení.

Z ostatních článků se dozvíte, co nového v GIMPu 2.8 a pokud potřebujete program na časosběrné pořizování fotografií a animací, je tu jeden tip. Praxe ukazuje, že se Linux a open source dokáže uplatnit ve firmách i školách, ale nejenom tam. I různé úřady v Evropské unii přecházejí z proprietárního řešení na open source.

Lidé z Liberixu se každý měsíc snaží, aby vám v openMagazinu poskytli ty nejlepší informace o open-source softwaru. Přesto je tento časopis v PDF úplně zdarma ke stažení. Pokud se vám líbí, můžete vyjádřit svou podporu tím, že přispějete na jeho vydávání.

Děkujeme

Téma čísla

Recenze

Návody

Praxe

Rozhovory

Z blogu