openMagazin 01/2011

Po delší odmlce je tu opět openMagazin. Nečekanou pauzu vám vynahradíme pořádnou dávkou zajímavých článků, které – jako obvykle – představují výběr toho nejlepšího, co se na českých a slovenských webech urodilo o open source a Linuxu. Takže, co vás v tomto prvním čísle nového roku čeká?

Liberix spolu s dalšími partnery pro vás připravil další číslo magazínu o volně šiřitelném softwaru. Mezi mnoha atraktivními články si určitě vyberete. Co takhle recenzi na „chytrý telefon“ HTC Desire HD s Androidem? Chytrých telefonů“ je stále více a HTC Desire HD vás donutí k zamyšlení, jestli byste také nějaký nechtěli. Internetový prohlížeč může podstatně oživit 3D grafika; seznamte se s 3D v HTML a PDF dokumentech. Zajímá vás, zda můžete mít vedle sebe v počítači OpenOffice.org i LibreOffice? Přečtěte si, jak oba kancelářské balíky nainstalovat zároveň.

Dozvíte se také, proč říci ANO open source ve školách. Kdo se zajímá o novinky v oblasti prohlížečů webu, uvítá zprávy o Google Chrome, Mozilla Firefoxu, Opeře a standardu HTML 5. Vyšly nové verze grafických prostředí KDE a Xfce – a mají co nabídnout. Komu by to bylo málo a chtěl by GNOME, má možnost přečíst si recenzi již zavedeného českého titulu o distribuci Ubuntu: Ubuntu 10.10 CZ, Praktická příručka uživatele Linuxu. Ne samou prací živ je člověk, proto si pojďte zahrát pár her, které jsou hlavně na odreagování a uvolnění od pracovního napětí.

AbcLinuxu.cz

Browsery.cz

CsTug

LinuxEXPRES.cz

Mozilla.cz

OpenOffice.cz

Penguin.cz

Posterus.sk

Root.cz

Stáhnout ve formátu PDF

01-2011

Stáhnout ve formátu ePub

Vážení čtenáři,

od lednového čísla jsme si pro vás připravili ePUB verzi openMagazinu. V současné době se jedná o beta verzi. Chyby a nápady na vylepšení pište prosím do komentářů pod průvodní článek a nebo na adresu redakce@openmagazin.cz.

Redakce openMagazinu

Kliknutím na obrázek si stáhnete openMagazin ve formátu ePUB. Pokud vám to nebude z různých důvodů fungovat, můžete kliknout pravým tlačítkem myši a z místní nabídky si vyberete Uložit odkaz jako…

1 komentář u „openMagazin 01/2011“

Komentáře nejsou povoleny.