openMagazin 05/2010

Vytvořili jsme pro vás na začátku prázdnin openMagazin plný recenzí na software i hardware, návodů a novinek. Píšeme také o místech, kde používají open source a snažíme se dokázat, že dělají dobře.

Letní openMagazin vás oddychově naladí hrou o králíčku a vlkovi, ale podíváte se také na Divoký západ. Podle recenzované knihy si můžete vytvořit vlastní distribuci Linuxu, podle dalšího článku se můžete seznámit se s důvody, proč ho někteří lidé používají. Přečtěte si recenzi knihy o GIMPu a naučte se pracovat s obrázky.

Popsali jsme kliparty použitelné v Pro OpenOffice.org, takže značky, varování, cedulky a symboly už nebudou problémem. Máte-li rádi elektroniku, máme článek i pro vás – navrhování plošných spojů. Dozvíte se, co se děje ve světě aplikací Mozilla nebo jak funguje notebook ThinkPak X100e v Linuxu. Snímáte-li často obrazovku počítače, nesmí vám uniknout článek o Shutteru. A na závěr školního roku jsme sesbírali informace o důvodech pro používání Linuxu nebo OpenOffice.org ve školách.

AbcLinuxu.cz

Browsery.cz

CsTug

LinuxEXPRES.cz

MandrivaLinux.cz

Mozilla.cz

OpenOffice.cz

Penguin.cz

Posterus.sk

Root.cz

Stáhnout ve vyšší technické kvalitě

05-2010

Stáhnout v nižší technické kvalitě

05-2010

openmag_banner_2010_05_full

openmag_banner_2010_05_half

4 komentáře u „openMagazin 05/2010“

  1. Pingback: Newsletter #15 (27. 7. 2010): přednášející na LinuxAlt, anonce na Radiu Beat, projekt jazykových kurzů pro nevidomé žáky » Archiv newsletteru » Společnost pro podporu svobodného softwaru » Liberix, o. p. s.

Komentáře nejsou povoleny.