openMagazin 06/2012

Máte problémy se zavirovaným počítačem? Chcete se zbavit starostí o jeho zdraví a nechcete neustále mít zaplněnou paměť běžícími ochrannými programy? Pak si můžete nainstalovat některou z distribucí Linuxu.

Hned v prvním článku tématického okruhu se dozvíte, co je to linuxová distribuce a které jsou oblíbené. V dalších článcích jsou rozebírána jednotlivá desktopová prostředí, jejich výhody a nevýhody.

OpenMagazin vám ukáže, že Evropa se přiklání k open-source softwaru. I v České republice se najde mnoho škol, které ho používají. Začtěte se do článku o jedné z nich. Recenze na hru Minecraft vás naláká k využití chvil odpočinku právě s ní.

Děkujeme všem, kteří kopírují, sdílejí a rozesílají e-zin všem svým známým a přátelům. Lidé z Liberixu ho vytvářejí pro vás, čtenáře, a také díky vašim darům může vycházet.

Téma čísla

Recenze

Návody

Praxe

Události

Rozhovory

1 komentář u „openMagazin 06/2012“

  1. Dobrý den,
    Jen bych upozornil, že v článku GNOME je použit obrázek z Ubuntu s prostředím UNITY. GNOME 3 Shell vypadá trochu odlišně i když pravda, boční panel má také, ale skrytý.
    A příště se neostýchejte zobrazit nějaké spuštěné programy v onom popisovaném prostředí. Například Evolution, EoG, Epiphany a tak.

Komentáře nejsou povoleny.